Gironan maaseutu ja Costa Brava pyöräily

Varaa matka tästä!

pyöräilymatka-girona-pyöräilyreittiKohokohdat:

  • Pyöräillä Pyreneiden juurelta Välimeren rannalle
  • Kohdata kiehtova Empordàn alue kauniine maalaismaisemineen
  • Nähdä viehättävät maisema-alueet: tuliperäiset alueet, metsät, rosoiset rannat ja Katalonian suurin järvi
  • Siirtyä muinaiseen aikaan vierailemalla lumoavissa pienissä keskiaikaisissa kylissä
  • Pyöräillä omaa tahtia luonnon helmassa, kaukana ihmispaljoudesta ja melusta

Kuvaus:

Pyöräilijät nauttivat tästä opastetusta matkasta löytäen samalla  paljon uusia puolia Gironan maakunnasta, ja huomaavat sen monimuotoiset maisemat pyöräilemällä Pyreneiden juurelta alas Välimeren rannalle.

Matka alkaa Gironan viehättävästä vanhasta kaupungista, joka on kuuluisa  vaikuttavasta juutalaisesta, Quartierista. Gironasta reitti vie pyöräilijät Costa Bravalle pitkin luonnonläheistä “El Carrilet“ tietä, joka on muinainen rautatie. Seuraavat kierrokset pitävät mielenkiinnon yllä  seuraamalla kauneinta osaa rannikkoalueesta. Siinä yhdistyy pitkät hiekkarannat, rosoiset poukamat ja  hurmaavat muinaiset kalastajakylät. Samalla kun Välimeri jää taka-alalle , pyöräilijät nauttivat maaseudusta, Banyoles –järvestä sekä Olot –tulivuoresta. Palataan takaisin Gironaan polkemalla luonnossa, joen vartta pitkin sekä täydellisessä rauhassa.

vuokraus

 

pyöräilymatka-costa brava-pyöräilyreittiPävä 1: Saapuminen Gironaan
Gironassa on paljon tekemistä ja nähtävää, koska se on upea  historiallinen kaupunki. Vietä päivä vierailemalla  katedraalissa, joka on yksi merkkitävimpiä yksittäisiä goottilaisen arkkitehtuurin näyttämöitä maailmassa. Suosittelemme myös käppäilyä pitkin suurta kauppakatua nimeltä Rambla sekä vierailua keskiaikaisella muurilla , joka tarjoaa upeat näkymät alas kaupunkiin.
Majoitus: Standard: Ultonia ***/ Premium: URH Girona****

Päivä 2: Girona – Sant Feliu de Guíxols (45Km)
Kun välttämättömät asiakirjat on jaettu ja täytetty ja pyörät ovat lähtövalmiina, voi ensimmäinen pyörämatka alkaa kohti Välimerta seuraten El Carrilet –reittiä. Kun saavetaan Sant Feliu de Guíxols ja sen ihana satama sekä luostari. Majoitus Sant Pol –hotellissa  lähellä kaunista rantaa.
Majoitus: Standard: Sant Pol ***/ Premium: S’Agaró****

Päivä 3: Sant Feliu de Guíxols – Calella de Palafrugell (31/47 km)
Kolmantena päivänä poljetaan pohjoisen suuntaan rannikon mukaisesti ja vieraillaan tärkeässä satamakaupungissa nimeltä Palamós. Matkalla ohitetaan koskematon poukama  Platja de Castell ja kuvankaunis vanha kalastajakylä Calella de Palafrugell. Tämä reitti tarjoaa myös pidemmän vaihtoehdon, joka kapuaa kaunista vuoristoreittiä ylös.
Majoitus: Standard: Garbí***/ Premium: Sant Roc***

Päivä 4: Calella de Palafrugell – Torroella de Montgrí- L’Estartit (37 km)
Reitti jatkuu pohjoiseen edelleen rantaa pitkin vieraillen erittäin mielenkiintoisissa paikoissa: Pals, jossa sijaitsee hyvinsäilynyt keskiaikainen keskus ja Torroella de Montgrí. Reitti ohittaa kosteikot, jossa on laajat riisipellot sekä pitkät hiekkarannat. Päivän pyöräily päättyy Montgri Massifiin.
Majoitus: Standard:  Hotel Santa Anna***/ Premium: Molí del  Mig****

Päivä 5: Torroella de Montgrí- L’Estartit  – Banyoles (56 Km)
Banyoles on kiinnostava Katalonian suurimman järvensä sekä urheilu- ja vapaa-aika -keskuksen ansiosta. Kaupungin vanha osa  on edellä mainittujen lisäksi herättänyt kiinnostusta jo pitkään.  Reitti vaihtoehto a) on suorempi seuraten Ter –jokea kunnes saavutaan Colomersille. Vaihtoehto b) jatkuu pohjoiseen ja sisältää vierailun arkelologiselle paikalle nimeltä Empuries. Sieltä käännytään länteen ja seurataan Fluvia jokea kohti Banyoles.
Majoitus: Standard: Ca la Flora Bed and Breakfast / Premium: Ca l’Arpa****

Päivä 6: Banyoles – Olot (40Km) Päivän matka on haasteellisempi ja johtaa vulkaaniselle alueelle La Garrotxaan, joka on niemimaan tärkeimpiä vulkaanisia alueita. Matkan toisena kohokohtana voidaan vierailla ja nauttia lounastauosta Santa Paun keskiaikaisessa kylässä ja sen linnakkeessa. Matka jatkuu upean puiston läpi, jota ympäröi massiiviset pyökkipuut ja päättyy saavuttaessa Olotiin.
Majoitus: Standard: Can Blanc***/Premium: Can Blanc***

Päivä 7: Olot – Girona (59 Km) Reitti jatkuu Olotin kaupungista Gironaan Brugent valley –joen vartta. Maisemat matkan varrella ovat erittäin kauniita ja vaihtelevat ylevistä vuorista ja kukkuloista erilaisiin metsiin unohtamatta mainita viehättävää vulkaanista aluetta. Paluu Gironaan.
Majoitus: Standard: Ultonia ***/ Premium: URH*** *

Päivä 8: Paluu
Lähtö aamiaisen jälkeen.

reitti